Like Beauty

«Από τα μάτια πιάνεται…». Η ρήση περί έρωτος ισχύει και για το μακιγιάζ. Όσο κι αν μένουμε πιστές στον κανόνα «μην τονίζετε τα μάτια και τα χείλη ταυτόχρονα» σε ένα look, τα μάτια δεν τα παραμελούμε ποτέ. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα φωτίσουμε με concealer και σκιές σε ουδέτερους τόνους. Το μάτι όμως είναι και το πιο απαιτητικό σημείο του προσώπου σε επίπεδο τεχνικής. Τα πολλά σημεία focus, τα φρύδια και οι βλεφαρίδες είναι τα πιο δύσκολα να μακιγιαριστούν. Όλες θα θέλαμε αυτό το καταπληκτικό look της φωτογραφίας!

W7

Τι κάνουμε λοιπόν; Ξέρω ότι οι περισσότερες προσευχόμαστε για ένα τζίνι, μια καλή νεράιδα ή έναν επαγγελματία μακιγιέρ για να μας βοηθήσει. Τώρα όμως υπάρχει λύση και δεν έχει καμία σχέση με παραμύθια ή υψηλή τεχνική κατάρτιση, γιατί ήρθε η W7 για να απαντήσει στις προσευχές μας. Η W7 έχει δημιουργήσει μια σειρά από εργαλεία που λύνουν τα χέρια μας και εγγυώνται ένα καλό αποτέλεσμα. Πρόκειται για το ‘Brow Master’, μια σειρά από stencils, που μας βοηθούν να πετύχουμε το σωστό σχήμα φρυδιών και την παλέτα σκιών ‘In the Buff’, που περιέχει τις πασπαρτού nude αποχρώσεις, που ταιριάζουν σε όλες μας.

brow-master-eyebrow-stencil-kit-a

Η διαδικασία για το φρύδι:

Παίρνετε το stencil και το εφαρμόζετε στο φρύδι.

Με το μολύβι φρυδιών W7 BrowMasterPencil ακολουθήστε το περίγραμμα και σχηματίστε το πάχος που επιθυμείτε.

w7 brow master pencil

Στη συνέχεια γεμίστε το με το χρώμα που έχετε διαλέξει.

Η παλέτα ‘In the Buff’ περιέχει 12 αποχρώσεις. Θα δείτε ότι ανά τρεις σχηματίζουν ένα ιδανικό σύνολο για να κάνετε σωστό layering στο μακιγιάζ του ματιού και να το διαμορφώσετε ανάλογα με την περίσταση, το χρώμα της επιδερμίδας σας ή το σύνολο που φοράτε. Αυτό βέβαια λέει η θεωρία. Στην πράξη μπορείτε να συνδυάσετε τις αποχρώσεις όπως θέλετε και όπως σας εκφράζει. Το look της φωτογραφίας περιλαμβάνει πέντε.

in the buff w7 eye shadows

Η διαδικασία για το μάτι:

Περάστε το μάτι (και τα βλέφαρα και τη γύρω περιοχή) με την κρέμα ματιού, το primer (αν χρησιμοποιείτε) και το concealer. H W7 διαθέτει και μια καταπληκτική βάση για σκιά, την GetSetEyeshadowBase, για να σταθεροποιείται η εφαρμογή του προϊόντος κι έρχεται σε τρεις αποχρώσεις: natural, whiteκαι whitepearl.

w7 get set eye shadow base

Eπιλέξτε την πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση και περάστε τη κάτω από το φρύδι και στο ακίνητο κομμάτι του βλεφάρου.

Εφαρμόστε μια πιο σκούρα απόχρωση στον ίδιο τόνο ανάμεσα στο ακίνητο και το κινητό κομμάτι του βλεφάρου.

Στο κινητό κομμάτι του βλεφάρου και μέχρι τη ρίζα του ματιού περάστε την τρίτη απόχρωση

Κάτω από το μάτι περνάτε την τέταρτη απόχρωση, που είναι και πιο σκούρα από όλες. Γυρίστε το χρώμα μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού.

Στη συνέχεια, αν έχετε αρκετή υπομονή περάστε προσεκτικά την πέμπτη απόχρωση από το σημείο που τελειώνει η τέταρτη στην εξωτερική γωνία του ματιού μέχρι το μέσο του σημείου που έχετε περάσει την απόχρωση, ώστε να δώσετε βάθος στο βλέμμα.

Τελευταία αλλά απαραίτητη πινελιά για τις βλεφαρίδες. Περάστε τις με την βάση LoadsofLashes (σας έχω ήδη μιλήσει γι’ αυτήν εδώ: http://www.likebeauty.com.cy/super-glam/) και ολοκληρώστε με τη μάσκαρα Lashtastic.

w7lashtastics

Και τώρα μερικά tips για τις εφαρμογές:

- Με το μαλακό το μολύβι του φρυδιού. Η κίνηση πρέπει να είναι αποφασιστική για να δώσετε σωστό σχήμα, ωστόσο γεμίζετε ανάλαφρα για να μην μοιάζει το φρύδι σαν βαμμένο με μαρκαδόρο.

- Τα φρύδια της Cara είναι της μόδας αλλά αν είστε πολύ μελαχρινή ή έχετε έντονα ζυγωματικά καλύτερα να αποφύγετε τις ακρότητες.

- Κάθε σημείο του ματιού χρειάζεται διαφορετικό πινέλο. Η ποιότητα της εφαρμογής εξαρτάται και από το χέρι σας και από το εργαλείο.

- Αν είστε έμπειρη με τα πινέλα τολμήστε τις πέντε αποχρώσεις. Αν τώρα ξεκινάτε περιοριστείτε στις δύο, μέχρι να κατακτήσετε την τεχνική.

Να θυμάστε η απόλαυση βρίσκεται και στη διαδικασία. Όσο λιγότερο αγχώνεστε με το αποτέλεσμα τόσο περισσότερο θα σας δικαιώσει η προσπάθεια.

Σας φιλώ,

Like Beauty Editor